dilluns, 6 de maig del 2013

El Comet@ puja al pòdium a la Palmavela 2013, Ct. d’Espanya Zona Mediterrani

Aquest cap de setmana el Comet@ ha participat a la X Edició de la Regata Palmavela; una de les regates més importants del circuit estatal de creuers, que aquest any, també ha estat Campionat d’Espanya per a les classes ORC.

Això s’ha notat atès que en el grup nostre, ORC2 hi havia un total de 18 inscrits i de gran nivell. Hem estat la única embarcació catalana en aquest grup.

Divendres començava el campionat amb una regata costanera d’unes 23 milles nàutiques. L’Embat no va voler entrar atès que el vent del nord va tenir més força. Això va convertir aquesta regata en molt complicada degut als grans canvis de vent amb el rumb i la intensitat. Finalment vam acabar amb un bon 3er lloc.

Dissabte començaven les regates de Barlovent-Sotavent amb vent de Xaloc que no va a acabar a girar a Embat, disputant-se dues proves. A la primera vam saber gestionar molt bé la sortida. Val a dir que sortíem conjuntament amb les 9 embarcacions del grup ORC1, cosa que en ser més grans, ens complicaven força les sortides. Finalment, després de portar el barco amb bona velocitat i encertant clarament la tècnica, aquest cop portada per part del gran amic Toni Tió (sembla que hagi viscut tota la vida a la Badia de Palma...), ens vam endur la regata per 50 segons en temps compensat respecte el 2on classificat.

La segona prova del dia va anar pitjor. No vam poder fer una bona sortida, cosa que ens va perjudicar força i tot i que anàvem recuperant posicions, finalment vam acabar en 6é lloc. Amb això ens anàvem a dormir en primer lloc de la classificació general, a tant sols 1 punt del Pinyol Vermell i a 3 punts del Airlan-Aermec. En arribar a terra ens va tocar medició de tripulació i llançaments del barco.

Diumenge era l’últim i definitiu dia. El dia començava amb un embat d’uns 10 nusos d’intensitat que va arribar fins als 13, sobretot a la segona prova del dia. Les sortides en general tampoc van sortir gaire bé, però les proves en general van anar correctes, aconseguint un 5è lloc a la primera regata del dia. Amb això, manteníem el liderat, tot i que empatats amb l’Airlan-Aermec. L’XSpain, de Javier Banderas i embarcació formada completament per professionals, va guanyar les dues proves amb rotunditat, cosa que es va imposar al campionat a última hora, ja que nosaltres vam finalitzar la última prova en 4rt lloc, a tant sols 4 segons de l’Airlan-Aermec, que ens haurien portat al subcampionat.

Finalment, 3er lloc i pòdium a tant sols dos punts de l’XSpain i de l’Airlan-Aermec, cosa que queda molt per sobre de les nostres previsions inicials. Llàstima que hem anat de més a menys i per això el tercer lloc no senta tant bé com si hagués estat a l’inrevés.

Amb això traiem conclusions molt clares de cara a la Copa del Rei del proper més d’agost si finalment es confirma la nostra presència.