dilluns, 4 de març del 2013

3ers al Príncep de Girona de Blanes

Aquest cap de setmana hem navegat en el Trofeu Príncep de Girona, a Blanes.

Ha estat un cap de setmana molt positiu a nivell de navegació i a on s’han celebrat les tres proves programades amb un total de 6 participants a la nostra categoria RI2.

Dissabte es va fer la clàssica travessa costanera Blanes-Lloret-Pilona de Malgrat-Blanes.

Vam fer una sortida amb poca velocitat que ens va posar en segona posició de camí cap a Lloret amb vent de popa.

En el tram entre Lloret i Malgrat vam notar que corríem menys que els nostres dos principals rivals, el Saiola 10 i el Nortia atès que ells vam amb veles de proa més grans, cosa que el Saiola 10 se’ns va escapar una mica i el Nortia ens va recuperar part de l’avantatge que li portàvem.

Passat el Tordera vam cometre l’error de no hissar l’spi asimètric que ens podia donar molta més velocitat, font-ho només a mitja milla de la Pilona de Malgrat, i possiblement també ens hauria donat la victòria a la prova, ja que vam quedar en segon lloc en temps real i a 37 segons respecte al Saiola 10 i 15 segons respecte al Nortia en temps compensat en una regata que va durar dues hores i mitja.

Diumenge es van programar dues regates tipus bastó, que és el que millor li va al Comet@.

Vam fer una primera prova quasi impecable aconseguint la victòria tant en temps real com també en compensat.

Finalitzada aquesta prova la classificació quedava amb un triple empat entre els tres primers; amb Comet@ (3er i 1er), Nortia (2on i 2on) i Saiola 10 (1er i 3er).

La tercera prova era definitiva i les posicions quedarien tal i com finalitzés aquesta teòrica final.

Vam tornar a fer una regata impecable, tot i que a mitja regata, en voler arriar l’spi, aquest se’ns va enganxar , perdent tota l’avantatge que portàvem als dos rivals directes.

El Saiola 10 i el Nortia ens van passar i tot i que vam arribar al final del tercer tram recuperant el segon lloc en real, finalment no vam poder guanyar en compensat a cap dels dos rivals, entrant en segon lloc i en tercer lloc en compensat.

Finalment el podium va quedar amb el Nortia com a guanyador (2on, 2on i 1er = 5 pts), Saiola 10 (1er, 3er i 2on =6 pts) i el Comet@ (3er, 1er i 3er = 7 pts).

De totes formes hem sortit molt satisfets perquè el barco funciona i la tripulació també. Llàstima d’aquest error que si no hagués passat ens hauria col•locat en el primer lloc definitiu.

Ara, la propera setmana ens espera una nova regata a St. Feliu a la qual confiem en millorar el resultat.