dimarts, 7 de setembre del 2010

Regata Prèvia Rei en Jaume; objectiu complert !!!

Aquest Cap de Setmana hem desplaçat el Comet@ fins a Salou (unes 73 milles de distància i 12 hores de navegació) per participar a la Regata Prèvia Rei en Jaume, regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Creuers.

El reglament del campionat indica que si participes a les tres zones de competició; Girona, Barcelona i Tarragona, aconsegueixes 5 punts de bonificació per a la classificació general.

De fet, a no ser que hi hagués una gran participació, que no és el cas, no ens servia de res el resultat de la regata, atès que ja hem participat a les 7 regates mínimes que computen pel Campionat.

I va ser així. Només 10 participants d’en RI general, dels quals 5 érem del grup RI3.
La sorpresa va arribar en veure un dels nostres principals rivals; el Blue Marlin Tercero, que també es va desplaçar des de El Balís.

El Blue Marlin de’n Diego Cascales arribava amb 4 regates fetes i li mancaven tres, per la qual cosa també venia pel bonus, a part de per completar les regates que li manquen.

El nostre objectiu havia de ser que no aconseguissin la màxima puntuació possible de cara al campionat de Catalunya, per la qual cosa, tot i que la resta de rivals són força bons, tot estava predestinat a un cara a cara entre el barco de el Balís i nosaltres. I així va ser. Dissabte es va celebrar la regata costera a on els vam mantenir controlats fins que a mitja regata vam trencar una peça del tangó i vam haver d’arriar espi, cosa que va fer que ens guanyessin per uns 7 minuts de diferència.

Diumenge es van celebrar dues regates de barlovent-sotavent i vam poder sortir després de reparar el problema. El Comet@ anava com una moto i el Blue Marlin no aconseguia anar més ràpid que nosaltres, tot i ser un X362. Això va fer que el guanyéssim a les dues proves, cosa que de cara al Campionat de Catalunya s’emporta 4 punts.
Val a dir que a la general sí que ens van guanyar atès que el primer dia van fer un 1er lloc. De totes formes, el reglament del Campionat ja diu que les classificacions de cara al mateix s’han de fer per grups.

És per tot això que ara podem començar a pensar que el Campionat de Catalunya d’enguany no se’ns pot escapar.

Ara només ens queda el Gran Premi El Balís els propers 18 i 19 de setembre i el Campionat d’Espanya pel pont d’Octubre. De totes formes, entre mig, farem la Regata Illes Medes del Circuit de solitaris a 2.