diumenge, 18 de juliol del 2010

Campions de la Regata Vent de Dalt a Cambrils !!





Entre divendres i dissabte hem disputat la Regata Vent de Dalt, regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris A2.

Ha estat una regata dura i complicada a on les varietats en quant a condicions de vent han estat pràcticament totes; des de encalmades fins a alguna punta de 23 nusos de mestral a la zona del Delta i fins a Vandellós.

La regata constava de 67 milles nàutiques compreses entre Cambrils i la Petrolera Casablanca, la Petrolera i el Far de Tortosa i el Far de Tortosa fins a Cambrils.

La sortida es va donar a les sis de la tarda del divendres 16 i nosaltres varem poder completar el recorregut amb 19 hores i gairebé dos minuts, entrant en temps real cinquens, però primers en temps compensat, atès que les embarcacions que anaven per davant ens havien de treure temps, ja que eren molt més grans i tenien un rating molt superior.

El tram fins a la Petrolera va ser força dur, ja que per fer 24 milles varem trigar gairebé onze hores. Les primeres milles en van sortir molt bé i fins i tot anàvem primers, però una forta encalmada i un canvi de vent va fer que els nostres rivals directes ens avancessin.

Això, unit a que vam trigar massa en hissar l’espi, va fer que ven bé perdéssim una mitja hora de regata envers als nostres rivals.

Aquest temps el vam recuperar just en arribar i passar la petrolera, i aguantant les distàncies fins al Far de Tortosa. El tram del Delta fins a Vandellós va ser amb mestral fort. Un píling de gènova va fer que nosaltres anéssim molt bé i amb velocitat i els rivals, que no ho van fer, anaven perdent distància respecte a nosaltres.

Passat l’Hospitalet de l’Infant vam patir una forta encalmada, i fins que no mancaven unes 4 milles per a l’arribada no vam poder avançar.

Finalment vam arribar a la una de la tarda, a pocs minuts de les embarcacions rivals i fent que aconseguíssim, en Pablo Calbetó i jo, el primer triomf de la temporada i el reconeixement de tots els participants que tot i no ser nombrosos, eren de gran nivell.

Cal reconèixer la gran hospitalitat del Club Nàutic Cambrils, les seves grans instal·lacions i el gran sopar i entrega de trofeus. Això farà que si no hi ha res de nou, a l’any vinent hi tornarem.

Si voleu veure la resta de les gravacions de la regata podeu veure-ho clicant aquí:
Vídeo 2 - Vídeo 3 - Vídeo 4 - Vídeo 5 - Vídeo 6 - Vídeo 7

1 comentari:

Gonzalo de Maqua ha dit...

Moltes felicitats !!!

Valio la pena bajar a las aguas del sur de Catalunya...