dilluns, 20 de setembre del 2010

Segons en el XI Gran Premi El Balís

Sembla mentida com encara tenim comitès de regates que per tal d'aconseguir celebrar una prova més, puguin desvirtuar un campionat de la importància com és una regata puntuable pel Campionat de Catalunya de Creuers.

El que ha passat aquest Cap de Setmana no té nom, i la meva indignació passa per penjar en aquest blog la carta que acabo d’enviar al Comitè de Creuers de la Federació Catalana de Vela.

De totes formes, hem aconseguit el subcampionat en el nostre grup RI3 i també hem aconseguit que el nostre màxim rival per aconseguir el títol no aconseguís el primer lloc, cosa que li ho posa una mica més difícil de cara a esgarrapar-nos punts i ja es podria dir que tenim el Campionat de Catalunya al sac.

Adjunto la carta enviada.

Federació Catalana de Vela
Comité de Creuers
Aa. Sr. Octavi Candela
Aa. Sr. Pep Puig

Arenys de Mar a 20 de Setembre de 2010

Benvolguts senyors i amics.

Per la present em poso en contacte amb vosaltres per donar-vos a conèixer una situació que la flota de creuers ens hem trobat durant el Gran Premi El Balís celebrada aquest passat Cap de Setmana del 18 i 19 de Setembre.

Com podreu verificar als resultats de la mateixa, s’ha pogut disputar un total de tres proves de les quals una va ser dissabte i les altres dues diumenge.

El vent no ens ha acompanyat massa, però tot i així, donada la importància de l’event atès que estem parlant d’una Regata Puntuable pel Campionat de Catalunya, penso que ha mancat el rigor organitzatiu a la mar que exigeix una regata com aquesta pels motius que a continuació us exposaré.

El Comitè de Regates tenia de temps límit per a donar sortida a qualsevol prova del diumenge les 16:00 hrs, segons deia les Instruccions de Regata.
La primera regata va donar sortida de manera puntual a les 12:05 hrs, donat que hi havia vent suficient de component est. Aquest vent va anar baixant i en finalitzar la prova gairebé es va encalmar.

El Comitè va poder donar sortida cap allà les 15:00 hrs amb vent de direcció 90º amb un recorregut de barlovent-sotavent a 1,5 Mn entre cada boia.

Força abans que la primera embarcació arribés a la boia de barlovent el vent va rolar considerablement establint-se de garbí, cosa que va produir que les embarcacions que anaven per davant fossin avançades per les del darrera, afectant considerablement la equitat de la competició (
Part 3, 32.1.e del Reglament de Regates).

El comitè de regates va decidir no anul·lar la regata i fer tornar a les embarcacions de nou a la línia de sortida per donar sortida una vegada rectificat el recorregut i va deixar que el tram de la boia teòrica de barlovent fins al teòric sotavent es fes en cenyida-través directe i posteriorment fer canvi de recorregut.
Entenc que si ningú havia remuntat la boia teòrica de barlovent això es podia fer i no afectava la equitat de la competició. Així doncs, es van fer tres cenyides (una primer directa per a alguns, una directa per a tothom i una normal) i una popa.

Així mateix la poca intensitat de vent va fer que algunes embarcacions com la meva, no només anéssim en última posició del nostre grup, sinó que a més ni tant sols vàrem arribar dintre del temps límit, cosa que atenent-nos a que a les dues primeres proves del campionat les vàrem guanyar, entenia que tot i que el Comitè havia actuat dintre del reglament, la seva decisió no s’avenia al que realment estàvem fent, que és una regata del Campionat de Catalunya.

En arribar a port vaig presentar una protesta contra el Comité de Regates (Sr. Francesc Reixach) demanant l’anul·lació de la última prova de la regata, però el Comité de Protestes (Sr. Xavier Casanovas, Mercé Soler i Jordi Capella), la van desestimar.

Us adjunto els documents referits per tal que en tingueu constància.

Dit això considero que aquesta 3ª prova del Trofeu Gran Premi el Balís, puntuable pel Campionat de Catalunya hauria d’anul·lar-se atesa la Part 3, 32.1.e del Reglament de Regates, o en qualsevol cas demano a la Federació Catalana de Vela que vetlli per la qualitat alhora de dirigir competicions d’aquesta importància. En el cas contrari acabarem perjudicant aquest campionat aconseguint diluint la seva importància i participació.

Esperant poder tenir una ràpida resposta per la vostra part us saluda atentament,

Lluís Blanchar
Comet@ - ESP6919
C.N. d’Arenys de Mar