dilluns, 4 de febrer del 2013

Inici Interclubs 2013; arena i calç

Acaba de començar la temporada 2013 amb la Interclubs.
Des de diumenge 3 fins diumenge 17 tenim un total de 5 jornades de regata amb 9 proves programades.


Ahir va ser el primer dia de regates i amb un vent de component Oest amb vents que oscil·laven entre els 18 i els 25 nusos varem poder realitzar dues regates (vegeu el video).


Primera màniga: Després d’una mala sortida vam arribar a la boia de barlovent el primera posició. El Comet@, en cenyida i vent fort vola i té més angle que tots els rivals. La primera popa va ser de supervivència i ningú es va atrevir a utilitzar l’spi. La segona cenyida va ser tècnica i tàcticament més fluixa que la primera i els rivals van passar la boia molt a prop nostre, mantenint-se fins a la boia de barlo. A la popa tots vam hissar l’spi i nosaltres vam tenir la mala sort que es va desenganxar el puny de drissa, cosa que l’spi va anar a parar a l’aigua, perdent un temps molt important. Vam entrar en 6è lloc en temps real i 5ens en temps compensat, aplicant-se rating per vent fort.


Segona màniga: La sortida va ser força millor que a la primera i de seguida ens vam posar en primer lloc. A la boia de barlo vam passar una mica distanciats tret del Dimna i del Nortia-Tramendu. El vent va pujar d’intensitat i com que no podíem hissar spi ens va beneficiar respecte als rivals. La segona cenyida va ser de control, atès que ens havíem distanciat força de tots els rivals. Vam patir a la segona popa atès que els nostres rivals més immediats en aquell moment, Hydra, Dimna i Nortia-Tramendu van hissar els spis. Tot i així, com que va tornar a pujar el vent, la distància que els rivals ens guanyaven l’anaven perdent pels “loofs” que feien. Nosaltres, tranquil•lament vam anar cap a l’arribada entrant primers a un minut i vint-i-un segons respecte a l’Hydra i a dos minuts i quaranta dos segons respecte al Nortia-Tramendu.


Val a dir que a nivell tripulació vam esforçar-nos tots al màxim i esperem que de cara a les properes jornades puguem anar millorant a nivell preparació de maniobres i coordinació a bord.


Així, el Nortia-Tramendu està classificat en primera posició de la general amb tres punts (1,2), el Comet@ va segon amb sis punts (5,1), empatat a punts amb el Wassamanaia (2,4) i l’Hydra (3,3).


De totes formes, encara queda molt de campionat i som optimistes de cara a les properes regates. Dissabte vinent tornem a navegar a Barcelona i diumenge es fa la travessa Barcelona-El Balís per seguir la competició a casa el tercer cap de setmana.


A tope tripu!!!


Lluís Blanchar