dilluns, 28 de maig del 2012

Subcampions del Trofeo Conde de Godó 2012

Aquest ha estat un gran cap de setmana a on el Comet@ i tota la seva tripulació hem treballat de valent per aconseguir pujar al pòdium del 39è Trofeo Conde de Godó.

Aquesta regata es competia amb sistema ORC en compte del tradicional RI. Aquest és un sistema que en principi ha de ser més just a l’hora d’equilibrar a totes les embarcacions atès que no s’aplica sobre el temps total de la regata, sinó que a cada tram, en funció de l’angle respecte al vent, així com també la seva intensitat, cada embarcació disposa d’un rating determinat.

Tot això fa que tot i que es pot intuir molt per sobre, no podem saber el resultat aconseguit fins que no ens ho diu el comitè de regates o bé fins que arribem a port. En general, el nostre Comet@ ha de donar temps en cenyida i té millor rating a les popes.

Divendres vam completar dues proves amb un vent d’entre 18 i 22 nusos. Els resultats no van acabar d’acompanyar, perquè varem aconseguir un 3er i un 4rt lloc, quedant en tercera posició de la general.

Dissabte no va començar gaire bé el dia atès que varem completar la primera prova del dia en 5è lloc per un error tàctic, però tot seguit vam fer un 3er i un 2on lloc que ens va posicionar de nou en tercera posició. Va ser un dia dur de regata amb vent entre 8 i 12 nusos.

El Comet@ va navegar molt bé i en ocasions vam anar davant de tot de la flota. Tenim bona velocitat i bon angle de cenyida, i a les popes, cada cop aguantem més als nostres rivals, els quals porten més superfície vèlica que nosaltres.

Arribats a port li va tocar a Vertigo Dos passar control de medició, i la sorpresa nostra va ser que després d’unes tres hores de revisió, va ser desqualificat a les tres proves celebrades, cosa que el resultat aconseguit es va convertir en un 4rt, un 2on i un 1er lloc, fiançant-nos molt bé al segon lloc, a dos punts del 3er i 4rt classificats, l’Executive Airlines i el Modark.

Diumenge el vent no va voler fer acte de presència i a un quart de tres el Comitè de Regates va decidir donar per anul•lades les proves previstes del dia.

Així doncs, hem aconseguir un bon segon lloc pel darrera del Lone II, que aquest cop no només ha navegat bé, sinó que és una embarcació molt ben dissenyada i preparada per aquest sistema de rating.


L'entrega de trofeus va ser presidida entre d'altres per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i el portaveu del PP a l'Ajuntament i Vicepresident de la Diputació de Barcelona, l'Alberto Fdez. Díaz que va ser qui ens va entregar la copa de subcampions.

Esperem que a l’any vinent puguem donar un salt qualitatiu i aconseguir la victòria. De totes formes, vull agrair a tota la tripulació les ganes i la entrega que han tingut, ja que tots hem quedat d’una manera o altre una mica malparats de cops i rascades.