diumenge, 21 de febrer del 2010

Interclubs 2010; subcampions empatats a punts amb el primer.

La última jornada no ha acompanyat i el que havia de ser en el dia d’avui un match race entre Miriapodo i nosaltres no ha estat possible. Per tot això finalment subcampions empatats a punts amb el primer, que no està gens malament. El desempat s'ha fet perquè ells tenien dos primers llocs i nosaltres només un.

Començava la jornada amb un empat a punts entre ells i nosaltres i sense possibilitat per part del tercer classificat, el Blue Marlin III, d’entrar en joc atès que hi havia escart de la pitjor prova realitzada per cada competidor. El vent no ha aparegut i el Comitè de Regates ha decidit anul·lar la prova prevista a les dues de la tarda, just abans que comencés a ploure.

Ahir varem fer una jornada completa aconseguint un segon classificat, només a 13 segons del primer, el Blue Marlin III i un primer lloc. Si haguéssim arribat 14 segons abans, ara seríem campions de la Interclubs, revalidant el títol aconseguit a l’any passat. De totes formes, el primer lloc va anar pel canto d’un duro; 2 segons en compensat respecte al segon.

Cal destacar la protesta que ens va fer l’embarcació arenyenca l’India II a la primera prova, la qual no es jugava absolutament res a la classificació general, degut a que anava força distanciat del rival que tenia davant i el que tenia al darrera. No m’agradaria veure mala fe en aquesta acció ni que hi hagi relació amb el fet que el Comet@ no competeixi pel C.N. d'Arenys. De totes formes vam poder defensar la protesta y el Comitè de Protestes va desestimar la reclamació la qual ens hauria deixat fora de qualsevol possibilitat de lluita per al títol i perillant fins i tot el segon lloc.

Es va demostrar que la protesta no estava ben plantejada, no presentava testimonis que certifiquessin allò que es protestava i no demostrava absolutament res de cap tipus d'infracció. Manca de coneixement del Reglamnt de Regates. L’India II s’ho hauria pogut estalviar, però la joventut i inexperiència de la persona que els representava a la protesta suposo que va poder més que la resta de la tripulació. El Comitè ho va veure molt clar i això ha posat a cadascú en el seu lloc.
Val a dir que la nostra renúncia a competir pel Club Nàutic d’Arenys només ha fet que acabessin amb 9 punts més de penalització, insuficients com per aconseguir revalidar el títol de clubs aconseguit a l’any passat. Ufffff...! Hauria quedat amb 39 punts, a només 4 del guanyador.


Cal felicitar al Comitè de Regates amb en Xavier Rabadà al capdavant. Així mateix, Anna, a veure si a l’any vinent et fan més cas els que els pertoca, però també enhorabona.

La propera d’aquí a dos caps de setmana a Blanes, a repetir la victòria de l’any passat!