dimarts, 11 de setembre del 2012

Campions de Catalunya 2012!!!

Aquest cap de setmana llarg els clubs de El Masnou, Premià, Vilassar i Mataró han organitzat el Campionat de Catalunya de Creuer.


Quan divendres varen acabar de veure el llistat d’inscrits vam veure que aquest cap de setmana seria força dur i complicat.


En el nostre grup de classificació hi estàvem pràcticament totes les embarcacions punteres de Catalunya. Embarcacions molt fortes con el Desafino, el Nortia, Dimna, Hydra, Vertigo Dos, Lone (vigent campió del Godó), L’Oreig, etc..., fins a 15 inscrits.


Les nostres expectatives personals anaven a intentar quedar a dintre dels cinc primers classificats del nostre grup.

De llarg, penso que aquest grup RI2 ha estat el grup de més nivell d'una flota amb un total d’una quarantena d’embarcacions.


Dissabte es va celebrar la regata costera. La sortida es donava des de davant del Mercat de la Flor, de Vilassar i el regorregut va ser anar a Mataró, tornar fins a El Masnou i arribar a Vilassar.


La sortida no ens va anar gaire bé i varem anar tocant a terra, cosa que els que van optar per anar més amunt tenien més pressió de vent i això els va beneficiar. Arribat a Mataró, varem virar la boia força retrassats, però la opció del geenaker ens va facilitar fer una bona remuntada aconseguint el 4rt lloc, a només dos segons respecte el Nortia en temps compensat, en una regata que va durar unes tres hores.


Desafino, que vola amb poc vent, Dimna i Nortia quedaven per davant nostre en temps compensat tot i entrar en tercer lloc en temps real per davant del Nortia.


Diumenge el garbí no va faltar i es van celebrar dues proves, un barlovent-sotavent i un triangle. Les sortides tampoc acabaven de sortir bé, però el vent, de 10 a 15 ens donava la punta de velocitat ideal pel Comet@, cosa que va fer que guanyéssim les dues proves del dia. El Desafino, fins llavors líder, no feia bons resultats i ens posàvem líders amb 6 punts i Dimna i Nortia quedaven per darrera, ambdós amb 9 punts.


Dilluns era el dia definitiu. Sabíem que teníem que anar conservadors. La jornada pintava de poc vent i pensàvem que només es celebraria una sola prova, cosa que ens beneficiava considerablement. La sortida fins i tot es va donar mitja hora més tard de la hora prevista.


La primera regata ens va anar molt bé tot i haver menys pressió de vent que el dia anterior. El Desafino guanyava la prova i amb quatre proves celebrades tots descartàvem la pitjor prova. Nosaltres varem entrar en temps real pel darrera de Desafino i Hydra, però en temps compensat aconseguíem el 2on lloc, cosa que ens proclamava campions a manca d’una sola prova, ja que ens quedàvem amb un 4rt, dos primers i un segon, i el Desafino, encara que guanyés la cinquena i última prova no en tenia suficient com per guanyar-nos.


Aquest cop la regularitat va ser clau i el Comet@ s’ha proclamat Campió de Catalunya, aconseguint també el subcampionat amb l’agrupació de totes les flotes. Així mateix, el Comet@, junt amb el Duende i el Blouap Dos, en representación del Club Nàutic d'Arenys, hem aconseguit el tercer lloc per equips.

Cal destacar el subcampionat aconseguit per el Duende al grup RI1 i el quart lloc del Blouap Dos al grup RI2.


Ha estat un cap de setmana força dur a la qual s’ha notat, i molt l’experiència d’haver participat amb el barco a la Copa del Rei i la tripulació del Comet@ ha fet un campionat impecable.