dilluns, 5 d’abril del 2010

Regata de Pasqua amb elevat preu

Aquesta regata ha estat molt cara per al Comet@.Tres dies de regata a on el vent fort ha estat el protagonista i finalment hem aconseguit el segon lloc.

Divendres 2

La regata costera entre Estartit, Tamariu i Estartit (16 NM) va començar molt bé i anàvem primers fins quans ja tornàvem, a l’altura del Cap de Begur.
Una ratxa de vent de més de 30 NM de garbí ens va provocar un luft que ens va escorar el barco fins a tocar a punta del màstil amb l’aigua. Només varem trencar la politja del barber.
Finalment varem entrar tercers del nostre grup, d’un total de 10 embarcacions.

Dissabte 3
Regata en forma de bastó, i que degut al fort vent de garbí, es va completar en menys d’una hora i mitja. No ens varem atrevir a aixecar l’espi i varem fer bé. Finalment varem guanyar la regata en real i varem quedar segons, a un sol segon respecte el Nairam. Molt mala sort.

Diumenge 4
El comitè va donar sortida a una regata en forma de triangle, amb vent de tramuntana.
La regata va començar rodona per nosaltres, ja que anàvem primers i en Nairam va embarrancar a la plantja, quedant fora de tota possibilitat d’aconseguir res i nosaltres, només fent un segon, ja guanyàvem el campionat.
A mitja regata, el vent de tramuntana va girar 180º i el Comitè va anul·lar la prova.
En aquella rolada se’ns va trencar el tangó, cosa que ens impedia navegar amb espí.
Una estona més tard es va donar sortida a una regata en forma de bastó. El Nairam es va incorporar a la nova regata.
Nosaltres ho teníem molt malament per guanyar el campionat, atès que havíem de quedar tres llocs per davant d’ells, i sense espi.
Finalment varem fer un regatón, aconseguint guanyar en real i en compensat, pero de forma insuficient com per poder-nos endur el tercer campionat de la temporada.

En definitiva, cap de setmana llarg molt dur, amb unes condicions de fort vent en les que no acostumem a navegar i a on les embarcacions com el Nairam, que tot i que navega per El Balís, és de Llançà, domina perfectament les condicions de duresa de vent, a on qui guanya, sobretot, és qui té menys pollastres.

Val a dir que si dissabte haguéssim arribat un segon abans, hauríem guanyat la proba, i amb els altres dos resultats, el campionat. Molt mala sort.

De moment, portem dos primers i dos segons, liderant encara més el Campionat de Catalunya.

Cal destacar la participació a la nostra tripulació d’en Toni Molina i els “xerpes” Isaac i Ferran. Amb ells dos; tripulants del Great Sailing, de’n J.Mª Van Der Ploeg, tot i la seva joventut, hem aprés molt. Tant de bo tornin a navegar amb nosaltres.